Preturile hoteliere din capitalele europene au continuat sa scada

Data publicarii: 08-01-2013 | Turism

  • Moscova este, in continuare, cel mai scump oras european, desi a avut un declin de aproape 2,4%
  • Hotelierii din Bucuresti au redus preturile cu doar 2,83%, ramanand insa o locatie ceva mai avantajoasa

In majoritatea metropolelor europene costurile la cazare au scazut, in luna noiembrie a anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, potrivit barometrului preturilor hoteliere in capitalele europene, lansat de hotel.info. 

Astfel, conform sursei citate, preturile camerelor de hotel din Bucuresti sunt ceva mai avantajoase, in timp ce Moscova este din nou cea mai scumpa metropola europeana, iar serviciile hoteliere din Atena, prinse in vartejul crizei economice grecesti. 

Desi costurile cazarii la Moscova au scazut cu 2,39 puncte procentuale in comparatie cu aceeasi perioada a a anului 2011, totusi capitala rusa ramane, cu 179,39 euro, cea mai scumpa locatie din Europa. 

Londra se situeaza pe locul al doilea, cu aproximativ 166 euro, urmata de Stockholm, unde o noapte de cazare costa in medie 156 euro.  Pe locul al patrulea in topul celor mai scumpe capitale europene se afla Oslo, cu 153 euro. Aici insa, preturile au avut un declin de peste 10%. 

Hotelierii din Copenhaga, cu o medie de 133,07 euro pe noapte de cazare, se prezinta ca sectorul hotelier metropolitan cel mai avantajos din cele patru tari scandinave. La Kiev, preturile la hoteluri s-au mentinut la un nivel relativ ridicat,insa, cu media de 121,39 euro, oaspetii au trebuit sa scoata din buzunar, in noiembrie, cu mult mai putin decat pana acum. 

Costurile cazarii la Bucuresti, in scadere cu 2,83%

Si la Bucuresti, costurile cazarii au scazut, desi doar cu 2,83%, ajungand la 79,59 euro, fata de 81,91 euro, anterior.

Consecinte evidente ale situatiei economice au fost resimtite in special de hotelierii din tarile afectate de criza, Grecia si Portugalia. 

Astfel, preturile medii pe camera au scazut, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, la Lisabona, cu 16% , ajungand la 68,15 euro, iar la Atena chiar cu peste 18%, ajungand la 67,12 euro. 

Integral in Curierul National