Cele mai cautate locuri de munca in 2013

Data publicarii: 08-01-2013 | HR/Cariere

Pentru companii, sfarsitul de an nu este doar un moment de bilant, ci si un moment in care contureaza planurile pentru anul care urmeaza sa vina. Deja stiu cum vor arata salariile angajatilor in 2013, iar consultantii in resurse umane stiu si domeniile in care va fi cea mai mare nevoie de specialisti.

In primul rand, cei care vor sa se angajeze in 2013 trebuie sa stie ca vor avea sanse mai mari cu cat experienta si pregatirea lor este mai aplicata. Experienta in domeniu si nu doar studiile reprezinta un atu in plus.

Un prim domeniu aflat permanent in cautare de specialisti este sanatatea. In ciuda crizei, retelele private de clinici s-au extins si au nevoie in continuare de personal medical, fie ca este vorba despre medici sau asistente. Nevoia de specialisti in acest domeniu este cu atat mai mare cu cat, in ultimii ani, din Romania au plecat masiv medici si asistente in tari unde aceasta meserie este mult mai bine remunerata. Cei mai multi au plecat in Franta, Marea Britanie si Germania.

Un alt domeniu care va avea nevoie de specialisti in anul urmator este industria tehnologica. Inginerii isi vor gasi cu usurinta un loc de munca nu doar in Romania, ci si in strainatate, unde acest sector continua sa se dezvolte. Avantajati vor fi insa cei care au mai lucrat in domeniul tehnologiei de telefonie mobila.

Integral pe InComeMagazine.ro