Proiecte de energie verde in Valea Jiului

Data publicarii: 09-01-2013 | Mediu
Investitiile in turism, in reabilitarea strazilor, dar nu in ultimul rand, in obtinerea energiei din aer si apa sunt prioritare in 2013, cel putin pentru Valea Jiului. Toti primarii spun acum ca 2013 le va aduce mai mult confort, dar nu uita de turism.

Au scos energie de sub pamant si, daca industria extractiva se restrange, primarii din Valea Jiului mizeaza acum pe energia din apa si vant. Cateva proiecte absolut inedite sunt in diferite faze de aplicare la Uricani, Lupeni si Petrila. Aici, edilii se gandesc la eoliene si microhidrocentrale, dupa ce au constatat ca mineritul de huila este in restrangere. 

"Vrem un parc eolian aici la Uricani si noi deja am concesionat terenul. Firma se numeste SC Wind Power Experts Development SRL si a anuntat initierea Planului Urbanistic Zonal UAT Lupeni si UAT Uricani pentru realizarea proiectului de investitie "Parc eolian UAT Lupeni si UAT Uricani", situat in extravilanul localitatilor Uricani, Lupeni si Vulcan", spune Danut Buhaescu, primarul din orasul Uricani. 

Si la Petrila miza este realizarea energiei intr-un parc eolian la Dobraia, dar si in realizarea unor micro-hidrocentrale. "In 2013, mizam pe finalizarea micro-hidrocentralei de pe raul Taia, dar avem in plan si inceperea constructiei pe Jiul de Est a unei astfel de hidrocentrale.