Marile companii telecom analizeaza crearea unei retele paneuropene

Data publicarii: 09-01-2013 | IT&C

Directorii marilor companii telecom din Europa discuta crearea unei infrastructuri paneuropene care sa uneasca actualele retele nationale fragmentate, dupa indemnuri de la Bruxelles pentru analizarea unor optiuni mai radicale.

Ideea comasarii infrastructurii telecom a aparut la o intalnire privata intre comisarul UE pentru concurenta, Joaquin Almunia, si sefii marilor grupuri telecom din Europa, printre care Deutsche Telecom, France Telecom, Telecom Italia si Telefonica, potrivit Financial Times.

Potrivit unor surse apropiate discutiilor, participantii au incheiat intalnirea cu intentia de a analiza ideea, intrucat piata telecom fragmentata din Europa le-a afectat capacitatea de a concura. Companiile implicate in discutii, care domina piata europeana prin diverse subsidiare nationale, se confrunta cu dificultatile generate de criza financiara din Europa, dar si cu provocari din partea unor grupuri telecom globale rivale, care le utilizeaza retelele.

"Operatorii si-au exprimat frustrarea si au convenit sa aduca idei constructive despre cum ar trebui sa functioneze o piata europeana. Obiectiile nu vor veni din Europa, vor veni din partea autoritatilor de reglementare", a spus una din surse.

Integral in Mediafax.ro