Top cele mai vizitate tari din lume

Data publicarii: 09-01-2013 | Turism

Franta este, in continuare cea mai vizitata tara din lume. 76,8 milioane de turisti i-au trecut granitele anul trecut.

Muzeele faimoase, vinul bun si preparatele fine au facut ca Franta sa fie lider in topul celor mai vizitate tari din lume. Aproape 77 de milioane de turisti si-au ales anul acesta ca destinatie paradisul indragostitilor.

 America, nu este doar taramul viselor sau o tara unde sa emigrezi. Potentialul turistic de care a dat dovada in 2012 o plaseaza pe un binemeritat loc 2, cu aproape 60 de milioane de vizitatori.

 Podiumul este completat de China. Obiective turistice spectaculoase precum Marele Zid, dar si Orasul Interzis sau impresionantul Hong Kong au adus anul trecut aproape 56 de milioane de vizitatori.

 Țara lui Beethoven se afla pe locul opt in acest top. Potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului berea germana sau obiectivele culturale au adus 27 de milione de turisti doar in 2012.

 Apa limpede, nisipul fin, peisajele de-a dreptul exotice au convins strainii sa isi doreasca un concediu de neuitat. Pentru o vacanta de vis pot pasi cu incredere pe meleagurile malaeziene, un adevarat paradis, inclusiv al shoppingului, gratie preturilor mici.

Integral in Money.ro