Generali majoreaza investitiile in estul Europei

Data publicarii: 14-01-2013 | Finante-Banci

Seful Generali, Mario Greco, a prezentat luni strategia de crestere a profitabilitatii companiei italiene in urmatorii trei ani, prin majorarea investitiilor in estul Europei si Asia, reducerea costurilor cu 600 milioane de euro si extinderea diviziei de asigurari non-viata, scrie Reuters.

Generali, care opereaza in peste 60 de tari si are 82.000 de angajati, obtine aproximativ 10% din profitul operational in Europa Centrala si de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a infiintat sucursale pe principalele piete din Extremul Orient, inclusiv India si China. 

Reorganizarea Generali va avea ca obiectiv majorarea capitalului si cresterea profitului dar nu vor fi reduse dividendele si nu se vor face concedieri, a afirmat Greco. Acesta a promis un profit operational de peste 5 miliarde de euro, fata de 4 miliarde de euro asteptat pentru 2012. De asemenea, noua strategie a Generali vizeaza pana in 2015 o crestere a contributiei diviziei de asigurari non-viata la aproximativ jumatate din profitul operational al companiei, fata de 35% in prezent.

Integral pe InComeMagazine.ro