Joburi la banci. BCR si ING, printre angajatori

Data publicarii: 14-01-2013 | HR/Cariere

In ciuda disponibilizarilor anuntate si a dificultatilor din sistemul bancar, exista institutii financiare care fac angajari, prin anunturi postate la inceput de an, pe siteurile de joburi. BCR, Bancpost, ING Bank si BRD sunt cele care vor sa-si ocupe posturile disponibile.

BCR vrea sa angajeze mai multe persoane care sa ocupe functii precum cea de consilier contract center, sef proiect bancar, inginer exploatare sau proiectant sisteme informatice. Acestea sunt doar cateva dintre posturile pe care BCR vrea sa le ocupe, in acest inceput de an. Candidatilor li se solicita experienta in domeniu. Cele mai multe dintre contracte urmeaza sa fie incheiate pe perioade nedeterminate.

De asemenea, tot in aceasta perioada, BCR vrea sa mai angajeze un "analist raportare”, pentru Departamentul de Raportare si Bugetare, un auditor pentru Departamentul IT, precum si o echipa IT care sa se ocupe de subsidiarele bancii.

Anunturile postate pe site-urile de joburi sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat, in decembrie 2012, oficialii bancii anuntau ca grupul BCR va disponibiliza 1.600 de salariati in urmatoarele 12-18 luni. Procentul reprezinta 17,5% din totalul angajatilor.Potrivit reprezentantilor BCR, reducerea personalului are ca scop reasezarea modelului bancar la noile realitati economice.

O alta banca care face angajari in acest inceput de an este si ING Bank. Cele mai multe posturi pe care institutia vrea sa le ocupe sunt insa pentru Bucuresti.

Printre joburile disponibile se numara cel de consultant in agentiile bancii, a carei principala responsabilitate este "sa promoveze produsele si serviciile bancare ale ING Bank, destinate persoanelor fizice si IMM-urilor”.

Si divizia ING Asigurari de Viata recruteaza in aceasta perioada, astfel ca un alt post pentru care institutia vrea sa angajeze este si cel de direct marketing analyst. Pentru ocuparea acestuia se cer diploma de absolvire a unei facultati de profil si doi ani de experienta in marketing, direct sau online.Alte posturi disponibile la ING sunt cel de programator, unit manager sau credit risk modelling analyst.

Bancpost, membra a Eurobank EFG Group, este o alta banca de pe piata romaneasca care are disponibile mai multe posturi, pentru care vrea sa angajeze in aceasta perioada. Orasele vizate sunt Bucuresti, Miercurea Ciuc si Medgidia.

Astfel, pentru Bucuresti, BancPost vrea sa angajeze mai multe persoane care sa ocupe posturile de sef-agentie, senior accountant si specialist IT, in timp ce pentru Miercurea Ciuc, se cauta un ofiter vanzari credite pentru persoane fizice, un consultant personal banking, un ofiter vanzari produse de grup sau un ofiter vanzari credite pentru IMM-uri. Pentru agentia din Medgidia, Bancpost vrea sa angajeze un casier.

Si BRD - Groupe Societe Generale a postat pe site-urile de specialitate, in acest inceput de an, trei anunturi de angajare, toate pentru Bucuresti.

Astfel, banca cauta o persoana care sa ocupe functia de "continuous improvement project manager”, vorbitor de limba engleza si franceza. Un alt job disponibil la BRD este si cel de "senior IS project manager”, precum si cel de junior "functional administrator”. Pentru ambele joburi, candidatii trebuie sa cunoasca engleza si franceza.

Sursa: YNews.ro