Presedintele Obama avertizeaza in legatura cu riscul unei crize economice si financiare

Data publicarii: 15-01-2013 | International

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a avertizat luni in legatura cu riscul unei noi crize economice si financiare, in cazul in care congresmenii refuza majorarea plafonului datoriei, relateaza agentiile de presa internationale.

In ultima sa conferinta de presa din actualul mandat, presedintele Obama a subliniat ca s-au inregistrat progrese in actiunea de colectare a impozitelor. "Este absurd si iresponsabil" sa se afirme ca SUA nu-si platesc datoriile. "Nu suntem o natiune de rau-platnici", a insistat seful Casei Albe. 

Barack Obama a explicat ca eventuale disensiuni privind gradul de indatorare a tarii pot afecta investitiile straine si nivelul dobanzilor bancare in SUA. 

De la 31 decembrie anul trecut, SUA functioneaza gratie unor masuri exceptionale, desi au depasit plafonul maxim al datoriei, 16.394 miliarde dolari stabilit de Congres. Aceasta situatie nu va putea continua insa dupa luna februarie. 

Congresul SUA, controlat partial de Partidul Republican, trebuie sa actioneze in "mod responsabil privind plata facturilor americane" ori va da dovada de "iresponsabilitate" aruncand "America intr-o noua criza economica", a subliniat Barack Obama. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: