Vanzarile Porsche in Romania au crescut cu 35% in anul 2012

Data publicarii: 16-01-2013 | Auto

Vanzarile de automobile Porsche in Romania s-au cifrat in anul 2012 la 138 de unitati, in crestere cu peste 35% fata de anul 2011, potrivit unui comunicat remis marti AGERPRES de compania Porsche Inter Auto, importator si distribuitor exclusiv in Romania al marcii germane de lux.

'2012 s-a dovedit a fi un an foarte bun pentru segmentul automobilelor de lux din Romania. Pentru Porsche, anul trecut a reprezentat al doilea cel mai bun an din istorie, dupa recordul de vanzari din perioada de boom 2007-2008', a precizat Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto Romania. 

Dupa ce anul 2011 a marcat iesirea din criza pentru producatorul de automobile sport de lux, Porsche reusind sa fie prima marca auto din Romania care a revenit la performantele anterioare anului 2009 cu rezultate peste asteptari, 2012 a confirmat ascensiunea marcii in topul preferintelor clientilor romani. Modelul Cayenne a inregistrat cea mai importanta crestere in materie de vanzari, cu 102 modele comercializate si 48% crestere fata de anul 2011. Si modelul Carrera a avut un volum in crestere cu 45% fata de anul trecut. 

'Pentru 2013 avem obiective si mai ambitioase, si anume sa ne impunem un nou record propriu de vanzari, cu peste 150 de automobile livrate pana la finalul anului. Numeroasele lansari pe care le pregatim clientilor nostri in acest an, pe langa cele doua deja anuntate - modelele Cayenne S Diesel si Cayman - ne determina sa fim optimisti cu privire la perioada ce urmeaza.', a mai spus Dana Cortina. 

La nivel mondial, Porsche a inregistrat rezultate spectaculoase, reusind sa depaseasca recordul absolut obtinut in anul precedent. Producatorul german a livrat 141.075 de automobile, cu 18,7% mai multe decat in 2011. De altfel, in ultimii 3 ani, producatorul de masini sport din Stuttgart si-a crescut numarul de automobile livrate clientilor cu 83,9%. 

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a marcilor Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor 5 centre auto, si automobile Volkswagen, Skoda, Audi si SEAT. 

Pentru marca Porsche, compania comercializeaza pe piata autohtona modelele 911 Carrera, Boxster, Cayman, Panamera si Cayenne.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: