Hiparion Distribution si-a cerut insolventa

Data publicarii: 17-01-2013 | Media

Solicitarea a fost inregistrata saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti, primul termen fiind stabilit pentru astazi la Sectia a VII-a Civila

Unul dintre principalii distribuitori de ziare si reviste din Romania, Hiparion Distribution SA, si-a cerut saptamana trecuta insolventa la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Primul termen in dosarul inregistrat sub nr. 795/3/2013 la data de 10 ianuarie va fi judecat in regim de urgenta, fiind stabilit pentru astazi, la Sectia a VII-a Civila a TMB.

Hiparion Distribution este unul dintre principalii distribuitori de ziare si reviste din Romania, reteaua sa fiind compusa din peste 6.000 de locatii, inclusiv chioscuri, magazine, benzinarii, supermarket-uri si hypermarket-uri. 

Compania a fost fondata in anul 1999, din 2004 fiind parte a grupului Rautakirja, cel mai mare distribuitor si detailist de ziare si reviste din Finlanda, Olanda si Tarile Baltice, cu operatiuni in Rusia. Rautakirja face parte din grupul SanomaWSOY, cel mai mare operator media in zona de nord a Europei si una dintre principalele edituri de reviste si carti educationale la nivel european.

Vanduta de doua ori in ultimii doi ani

In primavara anului trecut, Dan Vasile, cel care in 2011 a cumparat distribuitorul de presa Rautakirja de la Sanoma, a vandut pachetul majoritar unui jucator activ de pe piata.

Potrivit acestuia, cota de piata a Hiparion Distribution a crescut in decursul 2011. Desi volumul total al industriei a cunoscut descresteri extreme de pana la 30-40%, cifra de afaceri a companiei a ramas stabila la nivelul de aproximativ 40 milioane euro.

"Compania va continua procesul investitional in infrastructura informatica si isi va ajuta clientii pentru implementarea unor solutii moderne care sa duca la eficientizarea lantului de distributie", declara atunci, pentru paginademedia.ro, Dan Vasile, directorul general al Hiparion Distribution SA.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: