Impozitarea castigurilor bursiere se face anual din 2013

Data publicarii: 17-01-2013 | Bursa

Impozitarea castigurilor la bursa a devenit mai putin birocratica in 2013, investitorii urmand a depune o singura declaratia anuala cu castigurile realizate.

Pana la sfarsitul lunii februarie, ei vor primi de la societatea de brokeraj un document cu castigul net sau pierderea neta, in functie de tranzactiile realizate in anul fiscal anterior.

In baza acestui document, contribuabilul va completa declaratia anuala de impunere (Formularul 200), care trebuie depusa la administratia financiara pana la 25 mai, inclusiv. Ulterior, organul fiscal va stabili impozitul de plata, prin decizia de impunere anuala.

Astfel, investitorii nu mai sunt obligati sa faca trimestrial drumuri la adminsitratia financiara, pentru a depune declaratii si a face plati anticipate, asa cum s-a procedat in intervalul iunie 2010- decembrie 2012.

Cota de impunere nu se modifica, castigurile bursiere fiind impozitate cu 16%. Castigul se determina ca diferenta intre pretul de vanzare si pretul de cumparare, impreuna cu cheltuielile de tranzactionare.

Sursa: YNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: