In ce si-au plasat banii clientii bogati ai bancilor romanesti

Data publicarii: 18-01-2013 | Finante-Banci

Clientii cu multi bani ai bancilor locale au prins gustul plasamentelor, dupa ce in urma cu doi ani intelegeau prin private banking sa tina majoritatea sumelor in depozite si cash. Piata de private banking din Romania, estimata la inceputul lui 2012 de cei de la BCR la aproximativ 4 miliarde de euro, respectiv 4.000 de clienti, se pare ca s-a polarizat spre varf, scrie Capital.ro

Erste Private Banking Romania (fosta BCR Private Banking) si-a consolidat pozitia de lider detasat al pietei de profil, cu active de aproape un miliard de euro, fiind urmata de Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR), cu active de peste 650 milioane euro.

Comportamentul clientilor EPB Romania s-a schimbat semnificativ in ultimii doi ani. Daca in 2010 doar 10% din bani erau plasati de clienti in produse de investitii, restul de 90% fiind depozite si cash, la finele lui 2012, plasamentele in produsele de investitii au reusit sa depaseasca nivelul sumelor tinute in conturi curente si depozite - 53% vs. 47%. In plus, tot mai multi clientii si-au dezvoltat spiritul de a tranzactiona, ajutati si de platforma moderna de tranzactionare.

Dupa depozite si cash, cea mai mare pondere o au plasamentele in titluri de stat (34%), fiind urmate de fondurile de investitii (9%). Plasamentele in aur fizic ale clientilor EPB au ajuns la 45 milioane euro, respectiv 1,1 tone si o pondere de 4,5%.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: