Generali a primit oferte pentru vanzarea diviziilor din Elvetia si SUA

Data publicarii: 18-01-2013 | Finante-Banci

Seful Generali, Mario Greco, a anuntat vineri ca asiguratorul italian a primit oferte pentru banca privata din Elvetia, BSI, si divizia de reasigurare din SUA, scrie Reuters. Greco a refuzat sa prezinte detalii privind ofertele si a declarat ca orice proces de vanzare ar putea dura cateva luni.

Publicatia italiana 'Il Sole 24 Ore' a anuntat ca printre companiile interesate se afla Royal Bank of Canada, Julius Baer, UBP, fondul speculativ Apax si investitori din Asia.

Mario Greco a prezentat luni strategia de crestere a profitabilitatii companiei italiene in urmatorii trei ani, prin majorarea investitiilor in estul Europei si Asia, reducerea costurilor cu 600 milioane de euro si extinderea diviziei de asigurari non-viata.

Generali, care opereaza in peste 60 de tari si are 82.000 de angajati, obtine aproximativ 10% din profitul operational in Europa Centrala si de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a infiintat sucursale pe principalele piete din Asia, inclusiv India si China. 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: