Radu Craciun: Sindicatele sa fie mai active in promovarea pilonului III

Data publicarii: 18-01-2013 | Finante-Banci

Sindicatele ar trebui sa fie mai active in promovarea pensiilor private facultative (Pilonul III), avand in vedere facilitatile fiscale oferite angajatorilor dar si faptul ca gradul de inlocuire al salariului, dupa retragerea din activitate, de contributiile aferente pilonului public si pilonului II (pensii private obligatorii) este de 30% - 40%, a declarat Radu Craciun, director de investitii in cadrul Eureko Pensii.

"Pilonul III este destinat in principal sectorului corporate. Acest pilon nu se bucura in acest moment de un numar foarte mare de participanti si cred ca, alaturi de eforturile de promovare pe care administratorii acestor fonduri le fac, sindicatele ar trebui sa joace un rol foarte important. Asa se intampla in foarte multe state din Europa Occidentala si este un lucru foarte benefic atat pentru angajatori, cat si pentru angajati”, a subliniat Craciun, in cadrul unei intalniri organizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Oficialii APAPR au aratat, de asemenea, ca realizarea unor proiectii care sa arate estimativ cuantumul unei pensii private, ar constitui un element foarte util in promovarea pensiilor private. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu a permis pana acum realizarea unor astfel de proiectii.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: