Presedintele Bancii Ungariei: Am facut mai multe decat Romania

Data publicarii: 21-01-2013 | Finante-Banci

Banca Nationala a Ungariei a luat mai multe masuri pentru a limita impactul crizei decat orice alta tara din regiune, inclusiv decat Romania, a declarat presedintele bancii, Andras Simor. "Ceea ce trebuie sa subliniem este faptul ca Banca Nationala a Ungariei a utilizat masuri extensive pentru a limita impactul crizei asurpa economiei ungare. 

Am folosit mai multe masuri comparativ cu alte banci centrale din lume si semnificativ mai multe decat orice alta tara asemanatoare, ma refer la tarile din regiune, precum Slovacia, Republica Ceha, Polonia, Romania", a afirmat Simor intr-un interviu acordat Bloomberg.

Acesta a precizat ca masurile luate de banca au vizat crearea unei mai mari lichiditati pe pietele valutare, pentru a atenua volatilitatea forintului, imbunatatirea lichiditatii pietei forintului si stabilizarea finantarilor in moneda nationala pentru bancile din Ungaria.

De asemenea, "au existat anumite piete care nu au functionat bine in anumite perioade, precum piata obligatiunilor guvernamentale si cea a obligatiunilor ipotecare. Am intervenit pe ambele piete pe o perioada limitata", a adaugat Simor.

Integral in Ziare.com