Cum se joaca primariile de-a verificarea asigurarilor

Data publicarii: 21-01-2013 | Finante-Banci

Unele primarii din tara au trimis locuitorilor notificari pentru a verifica asigurarea locuintelor desi in lipsa unei baze de date procesul este destul de costisitor

 Cateva primarii cheltuiesc bani frumosi notificand de-a valma locuitorii in legatura cu asigurarea caselor, in conditiile in care nu exista o baza de date care sa indice locuintele fara asigurare. Este cazul primariilor din Iasi, Pitesti si alte localitati mari din tara. Oamenii sunt rugati sa prezinte dovada asigurarii. Daca nu exista, sunt pasibili de amenda de la 100 pana la 500 de lei. Concret, romanii ar trebui sa isi asigure locuintele pentru trei riscuri de catastrofa: cutremur, inundatii si alunecari de teren, printr-o polita obligatorie sau facultativa.

Anul electoral ne-a lasat "descoperiti”

"Cata vreme nu exista o baza de date completa cu cei care sunt si nu sunt asigurati primariile ar trebui sa opreasca notificarile, destul de costisitoare”, a spus pentru EVZ Aurelia Cristea, fost sef al PAID, institutia responsabila de gestionarea politelor obligatorii. O baza de date completa ar trebui sa cuprinda atat evidenta tuturor proprietarilor de locuinte din Romania, dar si pe cea a detinatorilor de polite obligatorii si facultative.

Integral in EVZ.ro