Taxa speciala de 0,5% pentru exploatarea resurselor naturale

Data publicarii: 22-01-2013 | Afaceri

Companiile vor plati o taxa speciala de 0,5% pentru exploatarea resurselor naturale, altele decat gazele naturale, de la 1 februarie 2013, potrivit unui proiect de Ordonanta publicat, luni, de Ministerul Finantelor Publice.

Taxa va fi platita de la cei care desfasoara activitati de exploatare forestiera, extractia carbunelui superior, extractia carbunelui inferior, extractia petrolului brut, extractia minereurilor feroase, extractia minereurilor de uraniu si toriu, extractia altor minereuri metalifere neferoase. 

Baza de calcul o constituie veniturile obtinute de operatorii care desfasoara activitati de extractie/exploatare si comercializare a resurselor naturale, care sunt luate in considerare la stabilirea cifrei de afaceri. 

Redeventa miniera care se plateste trimestrial, cu scadenta pana la data de 20 a primei luni a trimestrului urmator perioadei de raportare, reprezinta o cota procentuala din valoarea productiei miniere realizate in trimestrul respectiv. Resursele de petrol situate in subsolul tarii si al platoului continental romanesc al Marii Negre, delimitat conform principiilor dreptului international si conventiilor internationale la care Romania este parte, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice si apartin statului roman.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: