Hossu: Salariul minim trebuie sa ajunga la 850 de lei

Data publicarii: 22-01-2013 | HR/Cariere

Nivelul salariului minim garantat in plata trebuie sa ajunga la 850 de lei, orice suma inferioara acestei valori fiind o piedica pentru cresterea pietei de consum din Romania, a declarat, luni, Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel Alfa, dupa intalnirea avuta cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

'In cadrul discutiilor cu reprezentantii FMI am sustinut faptul ca dialogul social din tara noastra este mai degraba un dialog formal, de tip comunist, decat unul real, de substanta. Noi, practic, am fost invitati la dialog dupa ce Guvernul a stabilit deja o crestere a salariului minim la 750 lei de la 1 februarie si la 800 de lei de la 1 iulie anul curent. Solicitarea noastra este insa ca salariul minim sa ajunga la 850 de lei, deoarece in acest mod va scadea numarul ajutoarelor sociale si, in acelasi timp, va creste volumul pietei de consum din Romania', a spus Bogdan Hossu. 

Potrivit acestuia, in cadrul intrevederii cu reprezentantii FMI, s-a mai discutat si despre modificarea Legii dialogului social, precum si despre reforma in structura companiilor cu capital majoritar de stat. 

'Reprezentantii FMI ne-au comunicat ca doresc ca modificarea Legii dialogului social sa fie facuta prin Parlament si nu prin Ordonanta de urgenta data de Guvern. In ceea ce priveste companiile sau societatile cu capital majoritar de stat, s-a stabilit ca este nevoie de o reforma in structura acestora, in special a celor care activeaza in domeniul energiei si al transporturilor', a mai spus Hossu. 

Liderul Cartel Alfa a mentionat, totodata, ca marti, de la ora 9.30, va avea loc o sedinta a Comisiei de dialog social la nivelul Ministerului Muncii, unde se va discuta, printre altele, si despre nivelul salariului minim.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: