OTV, inchis din nou 'la ordinul domnului Ponta'

Data publicarii: 23-01-2013 | Media

Potrivit lui Dan Diaconescu, OTV a fost inchis pe motive politice, considerand ca acesta este un abuz din partea lui Victor Ponta si a lui Traian Basescu. Consiliul National al Audiovizualului a retras, in sedinta de marti, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, pentru ca nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de CNA.

 Dan Diaconescu este de parere ca OTV-ul s-a inchis "la ordinul domnului Ponta”. Ceea ce i se pare ciudat jurnalistului este faptul ca decizia a fost votata in unanimitate. "Astazi ati vazut decizia Parlamentului de a o valida pe Laura Georgescu in functia de presedinte nou al CNA. Cand s-a intors de la Parlament, prima grija a fost sa supuna ordinul domnului Ponta in plenul discutiei si foarte interesant este pentru mine ca toti membrii CNA au votat in unanimitate, ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata”, a declarat Diaconescu intr-o conferinta de presa. Acesta a mai adaugat ca "numai un orb sau un naiv nu ar putea vedea substratul politic al acestei decizii”, declarand ca "este vorba de prima televiziune care se inchide pe teritoriul Uniunii Europene”. Diaconescu a adaugat ca premierul l-a urmat "pe profesorul domnului Ponta, domnul Adrian Nastase”, care a recurs la "aceeasi maniera imediat cum a venit la putere”, cand l-a  numit pe Ralu Filip in functia de presedinte al CNA. Dan Diaconescu a adaugat ca "va pune pe tapet” aceasta problema in Parlamentul Romaniei si in cel european. El considera ca vina pentru neplatirea amenzilor ii revine administratorului judiciar care administreza firma, dupa ce aceasta a intrat in insolventa. Dan Diaconescu a tinut sa precizeze ca "angajatii vor intra in somaj si domnul Ponta le va plati ajutorul de somaj”.

 Licenta OTV a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului. Televiziunea OTV a primit in anul 2009 un numar de 31 de amenzi de la CNA, din care nu a fost achitata nici una. In 2010, OTV a primit de la CNA 6 amenzi, care au ramas neachitate, in 2011 a avut 13 amenzi care nu au fost achitate, iar in primele trei luni ale lui 2012, postul a avut 2 amenzi care nu au fost achitate.

Integral in Puterea.ro