Capitala pierde teren pe piata locurilor de munca

Data publicarii: 23-01-2013 | HR/Cariere

Piata locurilor de munca a fost in scadere anul trecut, in special in Bucuresti, conform unui studiu BestJobs.

O analiza recenta privind evolutia pietei muncii din Romania in 2012, comparativ cu 2011 arata ca cei care si-au cautat un loc de munca in domeniile IT si Vanzari sau in strainatate au avut mai mari sanse sa se angajeze, comparativ cu cei care au mizat pe o cariera in Marketing sau Servicii, arata BestJobs.ro. De asemenea, numarul locurilor de munca pentru bucuresteni a scazut cu o rata anuala de 9%, in timp ce timisorenii au asistat la o crestere de 10% a numarului posturilor disponibile.

"O alta tendinta importanta este cresterea spectaculoasa a numarului celor care si-au cautat un loc de munca prin intermediul telefonului mobil, in contextul in care numarul vizitelor m.bestjobs.ro a urcat cu 162% in 2012, fata de anul precedent”, mai arata specialistii site-ului de recrutari. 

In privinta job-urilor, in functie de localitate, analiza arata ca orasele cu cea mai spectaculoasa evolutie a numarului anunturilor pentru locuri de munca sunt Timisoara (crestere cu 10%), Sibiu (crestere cu 7,5%) si Cluj - Napoca (crestere cu 4%), in timp ce numarul job-urilor a stagnat in Constanta si a scazut spectaculos in Bucuresti (-9%), in Oradea (-9.9%) si in Brasov (-7,4%). 

Integral in Jurnalul.ro