EURONCAP a nominalizat cele mai sigure modele auto lansate in 2012

Data publicarii: 23-01-2013 | Auto

Organismul european independent care se ocupa cu examinarea noilor vehicule aparute pe piata din punct de vedere al sigurantei a realizat anul trecut 36 de teste. Șase vehicule au obtinut cel mai bun punctaj la fiecare dintre cele patru criterii luate in calcul: protectia pasagerilor adulti, protectia pasagerilor copii, protectia pietonilor si utilitatea sistemelor de asistenta.

Renault Clio este liderul sigurantei in clasa "Supermini”. Acest vehicul a obtinut cinci stele si procentaje de 88% pentru protectia adultilor prezenti la bord, 89% pentru protectia copiilor, 66% pentru protectia pietonilor si 99% pentru sistemele de comanda si control aflate in dotare.

In segmentul "Small Family Car”, invingator detasat a fost declarat Volvo V40. Autoturismul a primit 98% pentru adulti, 75% pentru copii, 88% pentru pietoni si 100% pentru asistenta.

Seria 3 de la BMW a ocupat prima pozitie in clasa "Large Family Cars” cu 95% pentru adulti, 84% pentru copii, 78% pentru pietoni si 86% pentru sisteme.

Zona monovolumelor de mici dimensiuni este dominata din punct de vedere al sigurantei de Ford B-Max. Modelul produs in Romania, la Craiova, a fost clasificat cu cinci stele si 92% pentru protectia adultilor, 84% pentru cea a copiilor, 67% pentru pietoni si 71% pentru sistemele de asistenta.

Integral in EVZ.ro