S-a dat drumul la scumpirile RCA

Data publicarii: 23-01-2013 | Finante-Banci

Tarifele de prime la politele RCA vor fi stabilite astfel incat subscrierile estimate pentru urmatoarele 12 luni sa acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente si marja de profit a asiguratorului, potrivit unui proiect de norma al CSA.  Hotararea CSA a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 41 din 18 ianuarie 2013, intrand astfel in vigoare. 

 "Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asiguratorii au obligatia de a stabili tarifele de prime astfel incat, cu o probabilitate de cel putin 99,5%, primele estimate pe urmatoarele 12 luni sa acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente si marja de profit a asiguratorului, cu respectarea legislatiei si a principiilor actuariale general acceptate", arata proiectul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, reflectat si in textul publicat in MO. 

Pe ansamblu, specialistii se asteapta ca pretul RCA sa creasca cu circa 40%, lucru deloc anormal, avand in vedcere ca, in Romania, rata daunei este de 146%, ceea ce inseamna, ca, pe zona RCA, asiguratorii platesc, in medie, cu 46% mai mult decat incaseaza din primele de asigurare.  

Integral in Capital.ro