Corneliu Cernev (sindicat): Oltchim va intra in insolventa
Data publicarii: 24-01-2013 | Economie
Societatea Oltchim va intra in insolventa, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, liderul sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev.
'Am fost anuntati ca Oltchim va intra in insolventa. Vom discuta la ora 16.00 in Consiliul de Administratie pentru a adopta o decizie in acest sens', a afirmat Corneliu Cernev.
Liderii sindicali de la SC Oltchim, Mihai Diculoiu si Corneliu Cernev, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca insolventa fara sprijin financiar nu este benefica combinatului valcean.
Potrivit lui Diculoiu dupa declaratia de insolventa "Guvernul va trebui sa sprijine financiar printr-o suma de 20 de milioane de euro, iar bancile sa vina cu alte 25 milioane de euro pentru a asigura rentabilizarea Oltchim. Dintr-un punct de vedere insolventa este benefica, protejeaza combinatul de creditori, dar trebuie intreprinse demersuri pentru aducerea capacitatii de productie la 65% intr-un timp relativ scurt", a precizat Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim.
Tot el a adaugat ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu seful Oficiului pentru Privatizare nu se prevad disponibilizari de personal si se vor respecta prevederile contractului de munca.
De aceeasi parere este si presedintele Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, care doreste "o explicatie precisa a ministrului Vosganian la ce inseamna insolventa Oltchim.
"O insolventa fara capital de finantare nu poate fi conceputa", a spus Cernev.
Cele patru variante pentru redresarea societatii Oltchim analizate in sedinta de Guvern de miercuri vizeaza reluarea privatizarii, privatizarea partiala, crearea unui transfer de business sau intrarea in insolventa, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
'Cele patru variante analizate de Executiv se refera la reluarea procesului de privatizare, privatizarea partiala, realizarea unui transfer de business si insolventa. Miercuri se discuta aceste variante, insa o decizie in privinta optiunii finale ar putea fi luata ulterior de catre Guvern', au declarat acestea.
Autoritatile romane au prezentat reprezentantilor Fondului Monetar International, marti, patru solutii pentru Oltchim, printre care si insolventa combinatului, insa oficialii institutiilor financiare internationale dau putine sanse unei solutii viabile pentru combinat.
'Maine (n.r. - miercuri) voi depune un memorandum in Guvern in legatura cu perspectivele Oltchim si avem deja un punct de vedere pe care l-am prezentat FMI. Ei au agreat ca formula noastra este corecta. Ramane discutia cu viabilitatea acestei mari probleme economice. Am prezentat patru solutii saptamana trecuta, printre care era si insolventa si o alta care sa lase lucrurile asa cum sunt. Cei de la FMI dau prea putine sanse unei solutii pentru Oltchim. Eu am explicat ca privatizarea anterioara, acest Broadway care a avut loc aici (n.r. la Ministerul Economiei) s-a desfasurat in conditii politice mai complicate si a alungat investitorii. Sper ca, avand si avantajele solutiei pe care o vom prezenta... S-ar putea sa fie interesanta solutia'', a afirmat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, marti, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, BM si CE.
Actiunile combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au fost suspendate de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti miercuri dimineata la ora 9.54 pentru informarea investitorilor conform Titlului II art. 111 (1) lit. d din Codul BVB. Potrivit reglementarilor citate, Bursa poate decide suspendarea de la tranzactionare a instrumentelor financiare in vederea mentinerii unei piete ordonate si a asigurarii accesului egal la informatia necesara deciziei de a investi (protectia investitorilor).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial