Romania nu va introduce o taxa pe tranzactiile financiare

Data publicarii: 24-01-2013 | Finante-Banci

Romania nu va introduce o taxa pe tranzactiile financiare, dar nu se opune initiativei tarilor din UE care doresc si sustin acest lucru, a declarat secretarul de stat Claudiu Doltu, reprezentantul Romaniei la reuniunea Ecofin, de la Bruxelles.

"Si acum, dar si anul trecut, Romania si-a sustinut in cadrul Consiliului Ecofin punctul de vedere, plecand de la faptul ca, pe de o parte, intelegem interesul si argumentele partenerilor nostri din UE care au initiat acest demers, dar, pe de alta parte, conditiile noastre specifice ne conduc spre o abordare prudenta si pragmatica in sensul neparticiparii la extinderea aplicarii taxei pe tranzactii financiare", a afirmat Doltu.

In acest moment, insa, orice potentiala crestere a costurilor de tranzactie pentru clientii sistemului financiar ar putea afecta semnificativ mediul economic din Romania, care este inca fragil, a aratat secretarul de stat.

Evaluarile facute de expertii romani arata ca, in situatia reducerii intermedierii financiare, ar fi afectate nu doar potentialele venituri ale unei asemenea taxe, dar, mai mult, taxa pe tranzactii financiare ar putea afecta negativ dezvoltarea sistemului financiar.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: