Moody's avertizeaza asupra cresterii creditelor neperformante la bancile europene

Data publicarii: 25-01-2013 | Finante-Banci

Bancile din Marea Britanie, Spania, Irlanda si Italia trebuie sa puna deoparte mai multi bani pentru a acoperi potentialele credite neperformante, se arata intr-un raport publicat joi de agentia de evaluare financiara Moody's, un avertisment ca platitorii de taxe din Europa ar putea fi nevoiti sa plateasca din nou pentru salvarea bancilor, transmite Reuters.

Deja institutiile europene de creditare si-au majorat capitalul cu miliarde de euro pentru a acoperi posibilele pierderi din cauza creditelor ipotecare neachitate si a turbulentelor de pe pietele financiare. O mare parte din aceste fonduri au venit de la guvernele europene.

'Credem ca multe banci, in special din Marea Britanie, Spania, Irlanda si Italia, au nevoie de fonduri pentru provizioane suplimentare, pentru a-si echilibra situatia financiara. Unele banci u amanat in ultimii ani recunoasterea completa a pierderilor, partial prin restructurarea imprumuturilor. Strategia de a cumpara timp (tolerata deseori de autoritatile de reglementare), limiteaza capacitatea bancilor de a acorda noi credite si prezinta riscuri pentru creditorii bancilor europene', avertizeaza Moody's.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: