Perspective ale cooperarii romano-elvetiene

Data publicarii: 28-01-2013 | Afaceri

E.S. Presedintele Camerei de Comert Nationale, Domnul Mihail M. Vlasov  l-a primit in vizita de lucru pe E.S. Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania, Domnul Jean-Hubert Lebet.

Intalnirea, ce a avut ca tema centrala functionarea si organizarea Camelor de Comert Bilaterale, pe relatia Romania - Elvetia, a reprezentat un bun prilej de cunoastere reciproca si dialog, pe ample paliere economice si politice.

E.S. Ambasadorul Elvetiei a multumit inca de la inceput Conducerii Camerei Nationale pentru deschidere si disponibilitatea de a organiza reuniunea intr-un timp atat de scurt.  Chiar daca nu are mandat in zona economica si comerciala, E.S. a subliniat dorinta Ambasadei de a integra Camera Bilaterala Elvetia - Romania, organizatie ce reprezinta importante companii elvetiene in Romania, in randul reprezentantelor recunoscute de Camera de Comert Nationala, conform prevederilor Legii 335/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

In acest context, Conducerea Camerei de Comert Nationale a prezentat oaspetelui elvetian istoricul Camerelor de Comert din Romania, punctand momentele definitorii ce au contribuit la conturarea Sistemului Cameral modern - singura retea de reprezentare a mediului de afaceri organizata printr-o lege organica, prezenta in toate judetele tarii, prin membrii sai, Camere de Comert si Industrie Judetene, Bilaterale si Asociatii/Patronate.

E.S. Presedintele Camerei de Comert Nationale a vorbit despre traditia activitatii camerale in Romania - infiintarea primelor Camere de Comert din Romania, in anul 1864, prin Inaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aducand in discutie etapele prin care a trecut Sistemul Cameral: desfiintarea Camerelor de Comert si a proprietatii private in 1947, amprenta perioadei comuniste asupra culturii organizationale a oamenilor de afaceri si provocarile economiei de piata pentru Camere, dupa 1989.

La final, s-au lansat mesaje de prietenie, E.S. Ambasadorul Elvetiei exprimandu-si satisfactia pentru rezultatul reuniunii. E.S. a confirmat participarea la Gala organizata in onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, din data de 29 ianuarie a.c. si a consemnat vizita sa in Cartea de Onoare a Camerei de Comert Nationale.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: