Presedintele ANAT: E important sa redescoperim Romania intr-un circuit

Data publicarii: 28-01-2013 | Turism

Proiectul "Vacanta in tara mea" va fi promovat pentru al cincilea an, patronatul ANAT si reprezentantii sistemului hotelier sustinand nevoia cresterii gradului de interes al turistului roman catre destinatiile din tara noastra.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Corina Martin, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca interesul este promovarea destinatiilor turistice locale. 

"Vom promova pentru al cincilea an proiectul "Vacanta in tara mea" si, in aceste vremuri de criza, impreuna cu Patronatul ANAT si colegii din hoteluri, am gandit ca trebuie sa crestem gradul de interes al turistului roman catre destinatiile romanesti, sa atragem turisti catre destinatiile din tara noastra si nu catre destinatiile straine. Interesul nostru este sa promovam destinatiile turistice locale alaturi de autoritatile publice locale, alaturi de noi cei din industria turistica. Programele deja cunoscute - "Litoralul pentru toti", "Inscrieri timpurii","O saptamana la munte", "Vacanta la tara", "Hai la bai" sau "Programul de refacere balneara" - sunt de foarte mare succes, acopera tot anul calendaristic, dar sunt promovate din pacate fara niciun sprijin din partea autoritatilor publice centrale sub orice regim s-ar fi aflat Ministerul Turismului. Avem sprijin din partea primarilor sau a presedintilor de CJ acolo unde il primim", a spus Corina Martin. 

Ea a precizat ca, in prezent, se lucreaza la doua programe de genul City Break in Romania. "Asta inseamna ca, asa cum romanii vin in agentii si cer City Break la Viena, la Paris sau la Roma, incercam sa cream un asemenea program si pentru destinatii romanesti, atat pentru turistii romani, cat si pentru turistii straini, in masura in care agentiile noastre din Romania au contracte cu agentii din cateva tari pe care le avem in vedere in acest moment Austria, Germania. Vrem sa ii obisnuim pe romani sa calatoreasca chiar si pentru un week-end in destinatii romanesti. Avem trei orase pilot in acest moment - Bucuresti, Brasov si Sibiu. Romanii fac circuite turistice in Spania, Franta, Italia, de ce nu si in Romania", a explicat presedintele ANAT. 

Corina Martin a adaugat ca se lucreaza cu cativa transportatori, care vor pune in circuit linii de autocar din cateva orase din Romania si se vor uni cateva agentii de turism ce vor vinde si promova asemenea circuite turistice. 

"Cred ca la Targul de Turism al Romaniei, care va avea loc pe 14 martie, asta va fi o noutate cu care venim la targ. Cred ca este important sa redescoperim Romania turistica intr-un circuit", a subliniat presedintele ANAT. 

A cincea editie a Forumului National de Turism s-a desfasurat sambata la Predeal, in organizarea Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT) si a partenerilor - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Organizatia Patronala a Turismului Balnear (OPTBR) si Asociatia Nationala a Turismului Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC). 

La eveniment au participat primarii din Predeal si Rasnov, reprezentanti ai Asociatiilor de Promovare a Turismului din judetele Brasov, Prahova, Sibiu, Maramures, Cluj, Buzau, reprezentanti ai agentiilor de turism. 

Sursa: AGERPRES