Case executate silit, la preturi tot mai mici. EXEMPLE locuinte ieftine

Data publicarii: 28-01-2013 | Imobiliare

Dupa trei ani de incercari repetate de vanzare a caselor pe care le executa silit, bancile au inceput sa lase la pret. Ofertele devin mai apropiate de posibilitatile financiare ale romanilor, afectati inca puternic de criza.

Creditorii au ieftinit imobilele executate silit. Apartamente confort 1 din Capitala au ajuns sa se vanda cu circa 30.000 de euro, in timp ce case cu teren de 100 - 200 de metri patrati sunt scoase la vanzare pentru circa 25.000 de euro. Raiffeisen, BRD, Banca Transilvania sau Pro- Credit sunt cateva banci cu oferte de acest gen, scrie EVZ.ro

"De la sase luni - un an, perioada medie in care reuseam sa vindem majoritatea apartamentelor, am ajuns ca, in unele cazuri, sa gasim cumparatori si in doar doua luni. Daca pretul cerut este bun, atunci se intampla chiar sa urce in cadrul licitatiei. Am avut de vanzare un teren comercial, pentru care a existat cerere si s-a vandut cu pret dublu”, a spus pentru EVZ executorul angajat de una dintre bancile locale.

Cum eliberezi casa

Pretul de pornire in prima licitatie este cel de evaluare. Daca imobilul nu se vinde, la a doua licitatie se aplica un discount de 25%. Potrivit executorilor, s-a format deja o clientela care cunoaste bine regulile acestei piete. Una din problemele care apare in cazul executarilor silite este ca imobilele sunt, in unele cazuri, destul de greu de eliberat, desi cumparatorul are si drept executoriu asupra locuintei.

Pentru a surmonta problema, specialistii recomanda ca achizitiile sa se faca chiar de la proprietar, respectiv persoana care ajunge in pragul executarii silite. Multe banci ofera clientilor posibilitatea de a isi vinde singuri locuinta, pentru a nu fi executati silit, BRD fiind una dintre acestea. In aceste cazuri, impasul evacuarii este de cele mai multe ori surmontat.

Integral in EVZ.ro