Cofinantarea proiectelor cu fonduri UE revine la 15%

Data publicarii: 29-01-2013 | Finante-Banci

Cofinantarea proiectelor din fonduri UE va reveni la de la 5% la 15%, de la finele lunii martie, atunci cand expira acordul cu Comisia Europeana, care formal nu il va prelungi pana in iunie, asa cum a acceptat Fondul Monetar International, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, informeaza Mediafax.

"Cofinantarea va urca de la 5 la 15% la finele lunii martie, cande expira acordul cu Comisia Europeana", a spus de Vrijer, raspunzand la o intrebare.

Pe parcursul acordului cu Comisia Europeana, Romania a beneficiat de o derogare, obtinuta de fosta guvernare, care permitea ca proiectele publice finantate din fonduri UE sa fie cofinantate in proportie de 5%, si nu 15%, cum este stabilit in mod uzual.

Guernul a solicitat FMI prelungirea cu trei luni a intelegerii care expira in martie si s-a angajat sa ia masuri de recuperare a intarzierilor in privatizare si reforme structurale, dar CE a decis sa inchida formal acordul in martie, asa cum era stabilit, dar sa participe la urmatoarea evaluare.

De Vrijer a declarat ca un nou acord cu FMI nu se va putea incheia fara a fi semnata si o intelegere cu Comisia Euroepeana, intrucat Romania este parte a Uniunii Europene.

Integral in Gandul.ifo

Ultimele stiri pe BankNews.ro: