Oracle achizitioneaza compania MetaSolv Software

Data publicarii: 24-10-2006
Oracle a anuntat decizia de a cumpara MetaSolv Software, Inc., furnizor de varf de solutii de tip service fulfillment operations support system (OSS) pentru industria de comunicatii si media, printr-o fuziune de 4,10 USD/actiune, adica aproximativ 219,2 milioane USD, se arata intr-un comunicat de presa al companiei remis BankNews.ro. Contractul se supune aprobarii conform reglementarilor in vigoare si este prevazut sa se incheie la sfarsitul anului 2006 - inceputul lui 2007.

MetaSolv ofera furnizorilor de solutii de comunicatii o suita de produse pentru sisteme de suport al operatiunilor, incluzand provizionare, network inventory si activare. Solutiile MetaSolv sunt compatibile cu toate tipurile de servicii incluzand IMS, VoIP, IPTV, IP VPN, servicii broadband si mobile, precum si servicii de voce si date.

"Integrand o suita de aplicatii de tip OOS, Oracle are in vedere oferirea unui solutii complet integrate care va ajuta furnizorii de servicii sa eficientizeze procesul "campaign to cash" si sa accelereze lansarea de noi produse si servicii", afirma Bhaskar Gorti, Senior Vice President Oracle si Director General Communications Global Business Unit. "Solutiile conventionale, customizate s-au dovedit ineficiente, inflexibile si costisitoare. Oracle permite furnizorilor de servicii sa-si simplifice infrastructura si sa ofere mai multe servicii mai rapid, crescand totodata loialitatea clientilor fata de brand."

"Este o etapa fericita in evolutia afacerii noastre pentru clienti, parteneri, actionari si angajati", afirma T. Curtis Holmes Jr., Presedinte si CEO al MetaSolv. "Sinergiile firesti dintre suita de produse MetaSolv si capacitatea Oracle de cercetare si dezvoltare ne vor permite sa dezvoltam in continuare produsele noastre si sa asiguram succesul clientilor nostri pe viitor. Este o combinatie benefica din care vor rezulta servicii inovatoare si consolidarea pozitiei in industrie."

Dupa incheierea tranzactiei, angajatii MetaSolv se alatura diviziei Communications Global Business Unit din cadrul corporatiei Oracle.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: