Aegon a cumparat afacerile cu asigurari si pensii private ale Eureko

Data publicarii: 30-01-2013 | Finante-Banci

Aegon a anuntat ca a cumparat afacerile cu asigurari de viata si pensii private administrate de Eureko in Romania, printr-o miscare ce ar urma sa consolideze pozitia grupului in Europa Centrala si de Est.

Grupul Aegon este activ in Romania din 2007 si are operatiuni in Ungaria, Cehia, Slovacia si Turcia. De asemenea, Aegon si-a anuntat recen intrarea pe piata din Ucraina.

Tranzactia privind cumpararea Eureko ar trebui sa se incheie in a doua jumatate a acestui an. Dupa incheierea achizitiei, Aegon va deveni al treilea jucator din piata pensiilor private, cu aproximativ 650.000 de participanti.

Income Magazine a fost prima publicatie care a relatat despre intentia olandezilor de la Eureko de a iesi de pe piata din Romania.

Solicitati sa-si spuna punctul de vedere, reprezentantii companiei au avut o pozitie mai mult decat evaziva:

"Grupul Achmea, din care fac parte Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a unor Fonduri de Pensii Private, a cautat dintotdeauna sa identifice oportunitati noi in vederea dezvoltarii si consolidarii business-ului, care sa se potriveasca din punct de vedere strategic cu planurile pe termen lung ale grupului. Drept urmare,  au existat si vor exista discutii strategice pentru a investiga si identifica cea mai buna combinatie de oportunitati care ar aduce valoare business-ului si clientilor nostri. Nu putem comenta   orice  zvon aparut  in  piata  in aceasta privinta", a spus Alexandru Leondari, Director Adjunct Eureko.

Integral pe InComeMagazine.ro

Tag-uri: