Ce planuri are Piperea pentru Oltchim: privatizarea prin insolventa

Data publicarii: 30-01-2013 | Economie

Daca Tribunalul Valcea va decide astazi intrarea in procedura de organizare a combinatului Oltchim si il va numi pe Gheorghe Piperea administrator judiciar, avocatul va incerca o privatizare prin insolventa, nu inainte de a "curata" compania.

Avocatul Gheorghe Piperea sustine ca, in cazul in care Tribunalul Valcea l-ar numi administrator al companiei de stat Oltchim, ar incerca sa puna in practica o privatizare prin insolventa. "Adica afacerea trece din mainile statului, pachetul majoritar de 54,8%, in mainile unui actionar privat, poate fi chiar actionarul minoritar sau asociatia salariatiilor", a declarat Piperea pentru "Adevarul".    Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat saptamana trecuta depunerea la Tribunalul Valcea a cererii de deschidere a procedurii de insolventa si a nominalizat ca administratori judiciari Rominsolv, firma controlata de avocatul Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului BDO.  

 Piperea exclude privatizarea cu strigare a combinatului chimic Oltchim, procedura aplicata si esuata la finele lunii septembrie 2012, cand patronul de televiziune Dan Diaconescu a castigat licitatia, oferind cel mai bun pret, dar nu a mai venit cu banii. 

Integral in Adevarul