Schimbari de la 1 februarie: creste salariul minim si apar noi taxe

Data publicarii: 31-01-2013 | Finante-Banci

De la 1 februarie, intra in vigoare noul Cod Fiscal care prevede impozitarea veniturilor din agricultura, noi taxe pentru companiile energetice si impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor. Tot din prima zi a lunii februarie, salariul minim creste de la 700 de lei la 750 de lei.

Daca prima zi a anului a adus majorari de accize, adica scumpiri ale tigarilor si carburantilor, cresterea taxelor locale in unele orase si facturi mai mari la curent, 1 februarie aduce noi modificari ale Codului Fiscal si nu numai. 

 Inainte de a trece in revista masurile fiscale care vor fi aplicate incepand de maine, mentionam si o veste buna: Salariul minim pe economie va creste cu 14,3%. Mai exact, "salariul de baza minim brut garantat in plata", cum se numeste minimul pe economie, va creste de maine de la 700 de lei la 750 de lei, urmand ca de la 1 iulie sa fie majorat de la 750 la 800 de lei. La cele 168,6 ore de lucru dintr-o luna, salariul minim este echivalent cu 4,7 lei pe ora, adica foarte putin peste un euro. In cazul pensiilor, Guvernul a adoptat saptamana trecuta o Ordonanta de Urgenta prin care acestea se indexeaza cu 4% incepand cu luna ianuarie.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: