Care sunt companiile care fac performanta la Bursa?

Data publicarii: 31-01-2013 | Bursa

Performantele inregistrate la Bursa de Valori Bucuresti in ultima perioada de cateva companii mai putin vizibile sunt explicate de specialisti prin prisma producerii unor evenimente singulare, specifice societatilor respective, in timp jucatorii care sustin cu adevarat bursa sunt companiile solide cu rezultatele financiare bune.

Printre titlurile care au cunoscut cresteri importante de la inceputul anului se numara titlurile Bancii Comerciale Carpatica. Astfel, actiunile bancii au urcat puternic in primele sedintele de tranzactionare de la inceputul anului, atingand valoarea de 0,0575 lei/titlu de la 0,0392 lei/titlu la finele anului trecut. Motivul principal al aprecierilor au fost zvonurile cu privire la numirea lui Robert Rekkers, fostul director al Bancii Transilvania, in functia de director general al BCC, ce au dat sperante investitorilor.

De asemenea, hotararea reglementatorului de energie de a majora tarifele operatorilor de transport, care va avea un impact pozitiv asupra veniturilor Transelectrica, a propulsat puternic titlurile acestei companii. Daca la sfarsitul anului un titlu al companiei era cotat la 12,69 lei, dupa anunt valoarea unei actiuni a crescut la 14 lei.

Un alt exemplu in acest sens este cel al producatorului de benzi de cauciuc Artego Targu-Jiu, care a adus investitorilor castiguri de aproape patru ori mai mari in 2012. Si in acest caz au fost speculate zvonuri cu privire la faptul ca salariatii, care detin pachetul majoritar de 70% din actiuni, ar putea ceda controlul, cresterile fiind determinate, potrivit specialistilor din piata, de o incercare de preluare din partea unui investitor.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: