Lighting Technologies International a inceput productia in Zona Libera Curtici

Data publicarii: 24-10-2006
Compania austriaca "Lighting Technologies International", care face parte din grupul Zubtobel, si-a deschis, marti, unitatea de lucru in Zona Libera Curtici - Arad (ZLCA), pentru care a investit 15 milioane euro. In urma acestei investitii au fost create 400 locuri de munca. "Lighting Technologies International" este unul dintre liderii mondiali la fabricarea corpurilor de iluminat stradal, pentru industria auto, aeronautica si navala, nocturne pentru stadioane, bazate pe o tehnologie de ultima generatie. "Este o companie importanta care a concesionat o suprafata de 4,5 hectare in Zona Libera. Prin aceasta investitie, Aradul va intra, prin grupul Zubtobel, in topul liderilor mondiali in domeniul corpurilor de iluminatdin gama profesionala", a declarat Mircea Pavel, directorul ZLCA.

Potrivit oficialilor companiei, pentru inceput toata productia realizata in Romania va fi destinata pietei externe. Acestia intentioneaza ca in cel mult doi ani sa dezvolte in locatia din Arad si produse specifice pietei interne, deoarece pe piata din Romania exista deja companii care distribuie produsele companiei. Compania  "Lighting Technologies International",reprezentanta din Romania a grupului austriac Zumtobel, estimeaza vanzari anuale de aproximativ 30 de milioane de euro, incepand de anul viitor. Investitia de la Arad a "Zumtobel", se ridica la peste 15 milioane euro, suma care reprezinta constructiacladirii si dotarea cu utilaje si echipamente.

Linia de productie se axeaza pe corpuri de iluminat pentru firmele "Zumtobel" si "Thorn". Pe langa acestea, se va construi un segment de produse pentru piata est-europeana.

Societatea austriaca a castigat in luna august a anului trecut licitatia de concesionare organizata de Administratia Zonei Libere Curtici Arad, in urma careia a concesionat un teren in suprafata de 4,5 hectare, pe platforma de la Curtici. Grupul Zumtobel,cu sediul principal in Dornbrin (Austria) se numara printre putinii investitori mondiali din industria luminii.

In cei sase ani de existenta ai Zonei Libere Curtici-Arad au fost infiintate peste 4.000 de locuri de munca, alte aproape 1.000 urmand sa fie infiintate in lunile urmatoare.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: