Curtea de Conturi a identificat nereguli grave in activitatea CSSPP si CNPP

Data publicarii: 31-01-2013 | Finante-Banci

Situatiile financiare aferente Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si ale Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) nu ofera o imagine fidela si reala sub toate aspectele semnificative privind activele, pozitia financiara dar si performantele financiare, conform raportului Curtii de Conturi pe 2011, in care se arata mai multe neregularitati in legatura cu activitatea celor doua institutii.

In ceea ce priveste CSSPP, raportul arata ca exista neconcordante de 459.000 lei referitoare la unele cheltuieli de personal, deficiente in frecventa si calitatea actiunilor de control dar si deficiente pe partea de control intern si management al riscului.

Reprezentantii Curtii de Conturi au identificat erori de evidentiere in contabilitate, achizitii de 200.000 lei (auto, mobilier, birotica) interzise de reglementarile in vigoare aplicabile institutiilor publice si plati  compensatorii acordate abuziv unui fost angajat, in valoare de 96.000 lei.

CSSPP este autoritatea care reglementeaza, coordoneaza si supravegheaza activitatea sistemului de pensii private. Cel mai important rol al CSSPP este de protejare a intereselor participantilo, prin asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private si informarea asupra acestuia.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: