Jucatorii mari se uita cu coada ochiului la moartea RASDAQ

Data publicarii: 01-02-2013 | Bursa

Reprezentanti ai fondurilor de investitii contactati de Curierul National spun ca au plasamente minime pe piata RASDAQ si ca transformarea in ATS i-ar afecta in mica masura

  • Dan Popovici (OTP Asset Management): Miza este pentru actionarii minoritari din randul micilor investitori

Demersul pe langa Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) initiat de Bursa de Valori Bucuresti pentru transformarea pietei RASDAQ in sistem alternativ de tranzactionare a declansat la acest sfarsit de luna reactia adversa a Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) care exprima temerea ca ducerea la capat a acestui proces ar leza interesele actionarilor minoritari odata ce acestia ar pierde protectia legii pietei de capital. Investitorii institutionali sunt insa mai putin interesati in conditiile in care lichiditatea sporadica a acestor emitenti i-a facut neatractivi pentru includerea in portofolii.

Disputa privind statutul pietei RASDAQ este lipsita de importanta din perspectiva fondurilor de investitii care oricum isi concentreaza atentia pe nu mai mult de zece simboluri de la BVB a caror lichiditate permite configurarea unor strategii de portofoliu, a declarat, pentru Curierul National, Dan Popovici, director de investitii la OTP Asset Management. El a afirmat ca mai degraba prezinta interes privatizarile avute in vedere de stat la Transgaz si Romgaz decat emitentii unei piete RASDAQ cu rulaje nesemnificative.

RASDAQ, sub amenintarea unui deces anuntat

Clarificarea statutului pietei RASDAQ este un pas care, mai devreme sau mai tarziu, trebuia facut, spune Razvan Rusu, Head of Investments la Certinvest, completand ca nu este deloc surprins de initierea demersului si aproape toti actorii implicati erau la curent dupa dezbaterile initiate de CNVM. "Este cronica unui deces anuntat", ne-a declarat acesta, parafrazand romanul lui Gabriel Garcia Marquez. Mai degraba, procesul initiat s-ar putea constitui drept un catalizator pentru ca societatile avand o lichiditate mai buna sa faca pasul catre piata reglementata a Bursei, unde sa se realizeze o concentrare mai buna a emitentilor de calitate.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: