Vacanta in rate. Cu ce carduri se poate plati

Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci

In goana dupa clienti, agentiile de turism au inclus posibilitatea achitarii vacantelor in mai multe rate. Astfel, tot mai multe agentii au incheiat parteneriate cu institutii bancare asa incat anumite carduri folosite pana recent doar la cumparaturi pot fi utilizate si pentru achitarea vacantei, fie ca este vorba de o destinatie interna sau una externa.

De exemplu, la Perfect Tour plata tarifului pentru vacanta se poate face in 8 rate, cu dobanda 0%, daca aceasta se realizeaza printr-un Bonus Card de la Garanti Bank. Agentia precizeaza ca plata in rate este acceptata doar la pachetele si sejururile turistice, exceptie facand biletele de avion, biletele de tren Rail Europe si pachetele sociale.

Plata excursiei cu un card de cumparaturi detinut la Raiffeisen Bank se poate face in 12 rate, dar pentru care se calculeaza dobanda la sumele utilizate.

Daca plata se face cu un Card Avantaj, emis de Credit Europe Bank, atunci vacanta poate fi platita in 6 rate, cu dobanda 0%. Si in acest caz, exceptie fac biletele de avion, biletele de tren Rail Europe si pachetele sociale. Mai mult, agentia precizeaza ca pentru pachetele achitate in rate, nu se adauga alte reduceri.

Carduri care ofera reduceri

Daca detineti un card CEC Bank sau RBS cu care achitati vacanta, atunci vi se va aplica o reducere de 3% din pretul acesteia.  

Daca la aceeasi agentie, plata se face cu un card de debit de la BCR, atunci reducerea aplicata este de 3% pentru sume de pana la 1.000 de euro si 5% pentru sume de peste 1.000 de euro.

Cardul Eva de la LibraBank aduce reduceri de 3% pentru pachetele turistice doar pentru doamne si domnisoare. 

Tot la Perfect Tour, plata cu un card Citi Bank aduce o reducere de 5% pentru excursia cumparata.

Rate doar pentru vacantele pe litoralul romanesc

La agentia Eximtur, se pot achita in rate doar vacantele cumparate pentru litoralul romanesc, disponibile in catalogul "Litoral Marea Neagra ".

Numarul ratelor fara dobanda in care poate fi achitata vacanta variaza in functie de tipul de card utilizat, de la patru, pana la zece rate.

Astfel, cu cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank, se poate achita in patru rate, cu cardul Avantaj de la Credit Europe, cele sase rate fara dobanda sunt valabile doar pentru plata vacantei facuta incepand de la 1 februarie.

Cu Bonus Card de la Garanti Bank se poate plati in 10 rate, dar doar pana la 31 martie 2013. Si cardurile Star BT, emise de Banca Transilvania dau posibilitatea platii in 10 rate fara dobanda.

Agentia precizeaza ca prima rata trebuie sa fie de minim 25% din valoarea biletului, iar ultima rata se achita cel tarziu cu 15 zile inaintea datei de inceput a sejurului.

Sursa: YNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: