Lantul de magazine Domo a fost vandut

Data publicarii: 04-02-2013 | Afaceri

Domo, numarul trei pe piata comertului cu produse electrice si electrocasnice si-a schimbat actionariatul. Noul proprietar este un fond de investitii din Lichtenstein, care detine si magazinele Tehnomarket din Bulgaria. Domo, numarul trei pe piata de retail cu produse electrice si electrocasnice a finalizat recent procesul de schimbare a actionariatului, decizia fiind luata in urma unei hotarari ad-hoc a actionarilor, la mijlocul lunii decembrie anul trecut. 

Atunci s-a decis practic cesionarea actiunilor TehnomarketDomo NV, o societate cu sediu in Olanda care detinea 99,9% dintre actiunile Domo Retail SRL (companie care opereaza magazinele cu acelasi nume) catre Nibur Investment AG, o societate pe actiuni inregistrata in Elvetia in aprilie anul trecut si care are ca domeniu de activitate achizitionarea, managementul si vanzarea de actiuni, imprumuturi si alte active.

Ulterior, Nibur Investment a cesionat cele 99,9% dintre actiuni fondului de investitii Domtech Holding AG, inregistrat in Lichtenstein. Cele  peste 1.300 de actiuni au fost cesionate la o valoare nominala de 10 lei.

Celalat actionar al companiei a ramas societatea K and K Electronics EAD. Aceasta este inregistrata in Bulgaria si detine o singura actiune Domo Retail SRL.

"S-a produs o schimbare in actionariat. Este vorba despre o tranzactie ce a demarat la inceputul anului", a declarat pentru ECONOMICA.NET Alexandru Mnohoghitnei, CFO Domo Retail SRL. Acesta nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre tranzactie, insa a precizat ca business-ul va continua "in mod obisnuit".

Cine este noul actionar

Fondul de investitii  Domtech Holding AG este, din noiembrie anul trecut, si proprietarul lantului de magazine Technomarket din Bulgaria. Atunci, autoritatea de concurenta din tara vecina a dat unda verde celor de la Domtech care au achitionat K & K Electronics EAD, firma ce opera unitatile Tehnomarket.

Amintim ca si Domo Retail a introdus in 2008 brandul Tehnomarket, deschiderea primei unitati avand loc in aceeasi zi in care s-a incheiat tranzactia prin care fondul britanic de investitii Equest Investments Balkans Limited, prin subsidiara Lynx Property BV, a devenit oficial proprietar majoritar, cu 75% din actiuni, al Domo Retail. Equest, care  detinea in proportie de 100% si actiunile lantului regional de magazine Technomarket, a platit atunci 62,5 milioane de euro pentru preluarea participatiei la Domo Retail. In 2010, Domo a renuntat insa la brandul Tehnomarket.

Integral in ECONOMICA.net