Facebook a implinit 9 ani

Data publicarii: Astazi, 05-02-2013 | IT&C

Facebook, cea mai populara retea de socializare, a implinit, luni, 9 ani de la infiintare. Cu peste un miliard de utilizatori activi, site-ul continua sa fie in plina dezvoltare. Publicatia IBN Live a reaizat un scurt istoric al gigantului IT.

-februarie 2004: Mark Zuckerberg, student in anul doi la Universitatea Harvard, a pornit Facebook, initial ca retea de socializare in interiorul campusului.

-martie 2004: reteaua de socializare se extinde si la alte institutii de invatamant superior.

-iunie 2004: Sediul principal se muta la Palo Alto, California.

- septembrie 2004: Facebook introduce functia wall, care permite celorlalti utilizatori sa scrie mesaje. De asemenea, fratii Cameron si Tyler Winklevoss l-au dat in judecata pe Zuckerberg ca le-a furat ideea.

- septembrie 2005: Facebook ajunge si in licee.

- mai 2006: utilizatorii cu adrese de email ale corporatiilor se pot inscrie pe Facebook.

- septembrie 2006: reteaua de socializare permite inscrierea tuturor persoanelor mai mari de 13 ani si introduce News Feed, o funcie care inglobeaza toate mentionarile scrise de prieteni pe perete.

- mai 2007: Facebook isi lanseaza o platforma proprie, prin intermediul careia programatorii altor companii pot dezvolta aplicatii diverse, contra-cost. Un exemplu important este Zynga, care si-a adus propriile jocuri.

- octombrie 2007: Facebook vinde 1,6% din actiunile sale catre Microsoft pentru 240 milioane de dolari si incep un parteneriat pentru reclame.

- martie 2008: Facebook il angajeaza pe Sheryl Sandberg ca director de operatiuni, fost angajat al Google.

- aprilie 2008: Facebook introduce functia de chat.

- februarie 2009: apare butonul "like"

- iunie 2009: Facebook devine cea mai populara retea de socializare in SUA, depasind MySpace.

- august 2010: se introduce functia de localizare (check-in), prin intermediul careia se poate distribui locul in care ai mers.

- octombrie 2010: apare filmul "The Social Network", despre cum a fost creat Facebook, distins cu trei premii Oscar.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: