Volksbank, scoasa de sub urmarire penala de catre procurori

Data publicarii: 05-02-2013 | Finante-Banci

Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a dispus scoaterea de sub urmarire penala a Volksbank Romania si a angajatilor societatii. Anul trecut, Banca, persoana juridica, fusese pusa sub urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune in urma plangerilor depuse de un client.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a decis sa scoata de sub urmarire penala SC Volksbank Romania SA si pe angajatii bancii.

Parchetul aradean a decis sa inceapa urmarirea penala a persoanei juridice Volksbank Romania la inceputul lunii noiembrie, dupa cum ECONOMICA.NET scria aici, dupa ce anterior se incepuse urmarirea penala impotriva a cinci angajati ai bancii.

Totul a pornit de la actiunea unui client, care a depus in perioada 2010-2012 mai multe plangeri penale impotriva angajatilor Volksbank si a bancii, in care reclama ca retinerea comisionului de risc dupa intrarea in vigoare a OUG 50/2010 este un abuz in serviciu al functionarilor bancii si ca banca a incercat sa il insele - legea mentionata dadea dreptul bancilor de a retine doar o serie de comisioane, printre care nu se numara si cel de risc, redenumit in comision de administrare.

Inceperea umraririi penale s-a dispus la acel moment sub aspectul savarsirii infractiunii de "abuz in serviciu contra intereselor persoanelor (art. 246 Cp)" si  a celei de "tentativa la inselaciune (art. 215 Cp)" precum si pentru complicitate la aceasta infractiune.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: