Radu Ghetea: Creditul ipotecar in lei ar trebui sa se ieftineasca

Data publicarii: Astazi, 05-02-2013 | Finante-Banci

Presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, este de parere ca persoanele fizice care se imprumuta pe termen lung ar trebui sa opteze pentru creditul in lei, si acesta ar trebui, in mod normal, sa se ieftineasca

Capital: Cum vedeti evolutia creditului in lei in acest an, in conditiile in care doua banci nu mai acorda credite in valuta pentru persoanele fizice, si o a treia se gandeste sa faca acelasi pas?

Radu Gratian Ghetea: Nu sunt adversarul creditului in valuta. Eu spun ca nu trebuie sa ne luam risc valutar. Asta inseamna ca, daca cineva are salariile sau veniturile in valuta si are un salariu foarte mare, care ii asigura un grad de indatorare de 30%-40%, noi  ii putem acorda credit in valuta. Eu sunt impotriva creditului in valuta la persoanele care sunt cu totalul veniturilor la limita si nu stiu cum sa mai adauge si pensia buncii sau salariul nu stiu carei persoane cu care gospodareste impreuna. Realitatea spune ca, pe o perioada mai indelungata, exista un risc suplimentar pentru cei care se imprumuta in valuta. Eu cred in continuare in creditul in lei.

Cititi interviul integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: