Gorj: Poarta Sarutului va fi restaurata

Data publicarii: 07-02-2013 | Lifestyle

Managerul Centrului Municipal de Cultura "Constantin Brancusi", Adina Andritoiu, a anuntat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a reluat demersurile pentru restaurare a Portii Sarutului.

Acesta a precizat ca a mers la Bucuresti, la Ministerul Culturii, alaturi de viceprimarul municipiului Targu-Jiu, Iulia Vana, unde a discutat despre restaurarea operelor sculptorului Constantin Brancusi si a sustinut grabirea organizarii licitatiei pentru restaurarea Portii Sarutului. 

Pentru acest proces de restaurare, a fost alocata suma de 380.000 de lei. 

"Poarta Sarutului este introdusa in Planul National de Restaurare, acest lucru este stabilit, trebuie organizata licitatia pentru executia lucrarilor. In ceea ce priveste Coloana fara Sfarsit, avem avizul, nu a fost introdusa in Planul National de Restaurare, si a fost inca una din problemele pe care noi le-am supus atentiei Ministerului Culturii. Acolo este vorba de exfolierea lacului de protectie, sunt anumite zone unde sunt vizibile petele si este nevoie sa se faca o relacuire. Vom continua sa mentinem legatura cu ministerul si in ce priveste aceasta problema", a spus managerul Centrului Municipal de Cultura "Constantin Brancusi". 

O alta responsabilitate a Centrului "Constantin Brancusi" este intretinerea si curatarea operelor din piatra, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul unor experti restauratori, iar anul acesta piesele vor fi supuse acestui proces. 

Sursa: AGERPRES