Al treilea Minister de Finante?

Data publicarii: 08-02-2013 | Economie

Daca Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu vine cu un plan de masuri privind evaziunea fiscala primul-ministru va infiinta o structura in subordinea Guvernului care se va ocupa de acest lucru, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea. Ar fi a treia parte care s-ar desprinde de Finante, dupa ce bugetul si reglementarea au fost separate.

"Coruptia din sistem protejeaza contrabanda si evaziunea fiscala. In multe situatii am vorbit cu foarte multi oameni de afaceri care sunt foarte nervosi, foarte frustrati pentru ca ei sunt cei care platesc taxele si impozitele. Primul ministru a cerut ANAF si inca asteptam sa vina cu un plan de masuri, un plan de actiune pentru a rupe toate aceste structuri mafiote care protejeaza traficul de tigari, contrabanda cu alcool, cu produse petroliere, cu produse agricole si evaziunea fiscala", a spus Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care a participat la un seminar economic..

Potrivit vicepremierului, daca Fiscul nu vine cu un plan de masuri este posibil ca primul ministru sa infiinteze o structura dedicata luptei contra evaziunii fiscale care sa fie in subordinea Guvernului.

'Nu mai putem spera la o dezvoltare serioasa in Romania daca pastram acelasi sistem de plata a taxelor', a adaugat Liviu Dragnea.

Acest Executiv a luat fiinta cu un Minister al Finantelor impartit in doua, cu doi ministri - Liviu Voinea, ministrul bugetului, si Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, care s-ar ocupa de partea de control si de reglementare fiscala.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: