Bernhard Spalt este noul Manager de Risc la Erste

Data publicarii: 25-10-2006
Bernhard Spalt este noul Manager de Risc la ErsteLa sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere al bancii, Bernhard Spalt a fost numit noul membru al Comitetului Executiv Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Spalt va fi responsabil de managementul riscului (management strategic al riscului, managementul riscului de credit si restructurarea imprumuturilor). Acesta isi va intra in atributii incepand cu 1 noiembrie 2006.

Spalt il va inlocui pe Christian Coreth (61), care a decis sa isi reduca volumul de munca din motive de sanatate. Astfel, acesta demisioneaza din Comitetul Executiv la sfarsitul lunii octombrie 2006. Cu toate acestea, dumnealui va continua sa isi indeplineasca responsabilitatile in Consiliile de Supraveghere ale celor mai mari doua subsidiare din Grupul Erste Bank, Èeská spoøitelna si Banca Comerciala Romana. Mai mult, Coreth va oferi expertiza sa in cadrul training-urilor pentru personal pe teme ce tin de credite, in intregul Grup.

In calitate de Manager de Departament din 1998 pana in iunie 2004, d-l Coreth a dezvoltat business-ul international al Bancii intr-un mod atat de eficient incat a generat o contributie majora la castigurile Erste Bank. Incepand cu iulie 2004, Coreth a fost responsabil, in calitate de membru al Comitetului Executiv, de managementul de risc. Sub conducerea sa, managementul de risc a fost aliniat la standardele internationale in intregul Grup.

Bernhard Spalt va prelua responsabilitatile lui Coreth in cadrul Comitetului Executiv incepand cu 1 noiembrie 2006. Bernhard Spalt (38) este casatorit si are o fiica. S-a nascut in Vorarlberg si si-a inceput cariera in cadrul Erste österreichische Spar-Casse Bank AG in 1991. Dupa ce a indeplinit rolul de specialist in drept in domeniul acordurilor de imprumut internationale si restructurarea imprumuturilor pentru clienti importanti, dumnealui s-a transferat la biroul Comitetului Executiv.

In 1999, responsabilitatile sale l-au adus in Republica Ceha, unde a preluat gestionarea Departamentului de Restructurare a Imprumuturilor in cadrul Erste Bank ÈR a.s. Intre 2000 si 2002, d-l Spalt a condus cu succes departamentul de Restructurare a Imprumuturilor al  Èeská sporitelna.  Incepand cu iulie 2002, dumnealui a detinut functia de Director de Management Strategic de Risc al Erste Bank si membru al Consiliului de Supraveghere al Èeská sporitelna, Erste Bank Hungary si Bank Prestige.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: