Capcanele refinantarii unui credit

Data publicarii: 11-02-2013 | Finante-Banci

Desi, creeditul de refinantare poatte fi solutia salvatoare pentru imprumuturile contractate in anii  precedenti, acesta include anumite capcane care trebuie analizate cu atentie, avertizeaza specialistii Cooper Pear.

Optiunea de refinantare a debitorilor impovarati cu rate mari este aliimentata si de institutiile bancare care garanteeaza dobanzi mai mici, rate cu 30-70% mai mici  si eliminareea comisionului de rambuursare anticipata.

"Chiar daca aceste aspecte reprezinta avantaje concrete, nu sunt singurele criterii de care o persoana trebuie sa tina cont in momentul in care doreste sa isi eficientizeze costurile prin  acest tip de credit. Comparatia dintre rata actuala si cele precedente sau dobanda actuala si  cele precedente pot denota o analiza superficiala, pentru ca nu orice credit de refinantare cu acesti indicatori mai mici este benefic pentru client”, spun  specialistii Cooper Pear.

Potrivit acestora, pentru a obtine avantaje reale in urma refinantarii, clientul trebuie sa aiba  in vedere valoarea totala de rambursat pentru ca dobanzile si ratele mai mici pot ascunnde o perioada mai mare de rambursare si astfel, un grad mai mare de indatorare.

Nu trebuie neglijate nici costurilee operationale pe care le implica un nou credit: evaluari, taxe  notariale, asigurari, adrese de refinantare, comision de acordare pentru noul creedit, adresa de refinantare, etc.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: