Comisia Europeana cere ArcelorMittal sa suspende inchiderile de fabrici

Data publicarii: 13-02-2013 | Afaceri

Comisarul pentru Industrie Antonio Tajani a cerut marti ArcelorMittal sa amane decizia de inchidere a unor fabrici in Europa, pentru a astepta prezentarea, pana in vara, a unui plan european de masuri pentru industria otelului, dar grupul nu a raspuns pozitiv solicitarii, transmite AFP.

"Doresc sa solicit ArcelorMittal sa amane decizia de inchidere a uzinelor cel putin pana la aprobarea unui plan de actiune al Comisiei Europene, pentru ca sunt convins ca putem da un raspuns pentru protejarea industriei siderurgice europene", a declarat Tajani la deschiderea unei reuniuni pe tema acestui plan.

Tajani a trimis o scrisoare in acest sens conducerii ArcelorMittal, a aratat ministrul francez pentru Redresarea Industriei, Arnaud Montebourg, care participa la reuniune alaturi de reprezentati ai industriei otelului, sindicatelor, Parlamentului European si alti ministri europeni.

ArcelorMittal a protestat insa, indicand ca nu este treaba Comisiei Europene nici a statelor membre sa intervina in activitatea companiilor private.

Integral in Gandul.info