Firmele de leasing cer Finantelor deduceri in sector

Data publicarii: 13-02-2013 | Finante-Banci

Bogdan Apahidean: Am depus un memoriu la Ministerul de Finante prin care solicitam exceptarea societatilor de leasing operational de la noile prevederi ale Codului Fiscal.

Leasingul operational nu are de-a face cu luxul, e un instrument care ajuta firmele din sectorul serviciilor sa-si desfasoare activitatea in conditii mai bune prin reducerea cheltuielilor, a spus presedintele ASLO.

Evolutia pietei locale de leasing operational depinde de solutiile de dialog cu Ministerul de Finante, pentru a excepta firmele de leasing operational de la nou-introdusele prevederi ale Codului Fiscal, care limiteaza deductibilitatea costurilor cu amortizarea la 1.500 lei pe luna, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), Bogdan Apahidean. Piata de leasing operational a crescut anul trecut cu 11%, sub ritmul estimat la jumatatea anului, de 15-20%, la circa 41.500 de autovehicule in administrare, pe fondul incetinirii accentuate a cresterii in ultima parte a anului.

Apahidean a afirmat ca, pentru 2013, ASLO estimeaza un avans al pietei de cel putin 10%, la 45.000 de unitati in administrare, insa acest rezultat depinde foarte mult de rezultatul discutiilor cu reprezentantii Ministerului Finantelor privind prevederile noilor modificari ale Codului Fiscal, care limiteaza deductibilitatea cu amortizarea autovehiculelor la 1.500 de lei pe luna, ceea ce afecteaza industria de leasing operational, cu un impact de cateva sute de mii de euro pe an pentru fiecare companie. "Am depus un memoriu la Ministerul de Finante prin care solicitam exceptarea societatilor de leasing operational de la aceste prevederi pentru ca leasingul operational nu are de-a face cu luxul, ci e un instrument care ajuta firmele din sectorul serviciilor sa-si desfasoare activitatea in conditii mai bune prin reducerea cheltuielilor", a precizat Bogdan Apahidean.

Integral in Curierul National