Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica, sustine Pactul pentru Energie
Data publicarii: 14-02-2013 | Mediu
Dl.Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica, a participat la masa rotunda "Securitate, strategie si guvernanta energetica” organizata de experti din cadrul GEA Strategy & Consulting S.A, Romania Energy Center (ROEC) si Expert Forum. Acest eveniment face parte din seria de activitati de consultare publica dedicate Pactului Pentru Energie, o initiativa a mediului de afaceri, a societatii civile si a mediului academic sub egida si coordonarea Academiei Romane.
In cadrul evenimentului, reprezentanti ai companiilor de stat si private care opereaza in sectorul energetic, ai mediului academic, din ONG-uri, experti independenti si din aparatul administrativ, precum si parteneri sociali au dezbatut cele mai importante aspecte legate de viitorul sectorului energetic romanesc.
Dl.Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica, a salutat aceasta initiativa si a trecut in revista amenintarile in ceea ce priveste infrastructura critica si a indicat o serie de solutii pentru cresterea investitiilor in zona de energie.
"Ma bucur ca Pactul pentru Energie a reusit sa aduca la aceeasi masa actorii importanti din domeniul energetic romanesc pentru ca o strategie nationala poate fi creata doar prin implicarea acestora”, a declarat dl.Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica. "In urmatorii ani, trebuie sa acordam o atentie deosebita investitiilor in zona de energie. De exemplu, dezvoltarea infrastructurii trebuie corelata cu productia inca din faza de planificare, este necesar sa realizam capacitati de stocare a energiei si sa dezvoltam in N-V tarii capacitatile de generare pentru echilibrarea fluxurilor nebalansate geografic. De asemenea, cresterea exporturilor necesita cresterea capacitatilor de interconectare, iar crearea unui cablu sub-dunarean, catre zona de centru a Europei (de exemplu Romania-Germania) poate contribui la evacuarea generarii din zona de Sud a Romaniei”, considera dl.Andrei Benghea-Malaies.
Pactul Pentru Energie isi propune stabilirea unui consens intre actorii relevanti ai sistemului energetic romanesc in ceea ce priveste obiectivele strategice ale dezvoltarii acestui sector, principiile si mecanismele de actiune pentru asigurarea securitatii energetice a Romaniei si pentru dezvoltarea in ansamblu a acestui sector deosebit de important pentru economia si societatea romaneasca.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri