Miliardarul Warren Buffett cumpara sosurile Heinz

Data publicarii: 15-02-2013 | Diverse

Holdingul investitorului multimiliardar american Warren Buffett, Berkshire Hathaway, in asociere cu fondul de investitii 3G Capital, va cumpara 'imperiul ketchup-ului' Heinz, in cadrul unei tranzactii de 28 de miliarde de dolari, considerata una din cele mai importante realizate vreodata in sectorul agroalimentar, relateaza joi AFP si Reuters.

Tranzactia, care va fi efectuata in numerar, urmeaza sa fie finalizata in trimestrul al treilea al anului in curs, dupa ce acordul 'definitiv' in acest sens a fost aprobat unanim de consiliul de administratie al Heinz. 

'Heinz are o crestere solida si sustinuta', a remarcat Buffett, citat in comunicatul companiei, in care saluta de asemenea activitatea depusa de conducerea acesteia. 'Este genul nostru de companie', a insistat nr. 2 pe lista miliardarilor americani alcatuita de Forbes, citat de CNBC. 

H.J. Heinz Company, cunoscuta in general ca Heinz, este o companie agroalimentara fondata in 1869 de Henry John Heinz si produce sos de rosii, alte sosuri, snackuri, conserve si mancare pentru bebelusi. Anul trecut, a avut o cifra de afaceri de 11,6 miliarde de dolari si un profit net de 923,1 milioane. Compania, al carei sediu va ramane la Pittsburgh /Pennsylvania, estul SUA/, dupa finalizarea tranzactiei, are 32.000 de angajati in intreaga lume. 

Noul secretar de stat al SUA, John Kerry, este casatorit cu o mostenitoare a 'regelui ketchup-ului', Teresa Heinz Kerry, noteaza AFP.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: